Impresszum Rólunk Jópofa Linkek E-mail Fórum Nemzeti Sport gyalázó Az elmélet Esemélyek

Események

„Nálatok még térerő sincsen”
2002. szeptember 29.
Rum - Rábahídvég: 1 - 1
Vas megye, I. osztály
 

A megyeszurker mozgalom nyitánya. Szombathelyi túránk során a helyi napilapban (Vas Népe) szúrtuk ki a két szomszédos falu rangadóját. Ekkor még tapasztalatlan háromtagú különítményünk a pálya melletti büfében nyitott. A pálya mellett tekepálya, a büfében még melegszendvics is kapható, természetesen meccsidőben a sör a vezértermék.
A többiek (Bari és Joe bácsi) üdítőztek, én (Dzsí) megvettem a jogos Borsodit és mentünk volna be a pálya mellé, hogy hatalmas lendülettel, szurkoljunk Rumnak. Sajnos engem azonnal kivezetett két rendező, mert a pályára sörösüveget nem lehetett bevinni (ebből majdnem kisebb tragédia alakult ki, mert engedelmesen visszahúzódtam ugyan a büfébe, ám egyetlen ígéretes hazai támadást sem akartam elmulasztani, így fél perc alatt megittam az üveg sört, annyira rosszul esett, hogy utána az egész első félidőben, a joggal elvárható lelkes buzdítás helyett levegőért kapkodtam, szünetben jött el csak a gyógyulás).
A büfében szerzett új barátunkkal (lokális futballőrült alkoholista, aki folyamatosan és érthetetlenül hangoskodott, jellemző téma természetesen a bíró anyja volt, de néha görög szigetek nevét is mondta, pontosan nem visszavezethető kontextusban) néztük a meccset, ahol nem látszott a másnapi Sportból megtudott hatalmas különbség (Rum éppen első, Rábahídvég utolsó előtti volt a tabellán), mert a vendégek jó játékkal elvitték az egyik pontot. A szurkolók között feltűnően sok ötven körüli hölgy is volt, akik még a tapasztalt meccsrejárót is meglepő szidalmakkal bombázták egymást:
– Mocskos szeszváros!
– Te meg mit kiabálsz? Nálatok még térerő sincsen!
Képeinken látható, ahogy Joe Bácsi „betalált” a kapuba és telefonon tudósít a meccsről (vélhetően a Magyar Mezőgazdaságot, hiszen az FVM kiváló munkatársa ott szokta elhelyezni sertéstenyésztési praktikákról szóló remek cikkeit), illetve egy tájegységi javaslat, a gyönyörű kistemplom Csempeszkopácsiban, ahová a meccs után még benéztünk (a képen Dzsí még szurkolói lendülettel ujjong).
A bajnokság végére Rum alaposan visszaesett, így továbbra is Vas megyei első osztályú meccseken látható, sajnos Rábahídvég viszont nem húzott bele, így ők ma már csak a megye II-ben láthatók.

Szerzõ: Dzsí

Képek:  


Csempeszkopácsiban még meccshangulatban


Joe Bácsi a pótkapuból tudósít

Vissza-------- Webmester: Dzsí öccse 2003 --------
Ajánlott böngészõ: Internet Explorer 6.0
Ajánlott felbontás: 800*600px


Támogatóink: