Impresszum Rólunk Jópofa Linkek E-mail Fórum Nemzeti Sport gyalázó Az elmélet Esemélyek

Események

Hazai fájdalom
2007. május 20.
Törökbálint - Kóka: 1 - 2
Pest megye, I. osztály
 

Ütőképes megyeszurkolói csapat indult a Pest megye első osztály rangadójára, mert egy kiváló labdarugó (Varangy) és egy remekbe szabott fotóművész (Kutya) barátunk is elkísért a nagy derbire. Rögtön láttuk, - ahogy reméltük is - hogy rengeteg hazai és vendégszurker érkezett, egy kókai autót el is navigáltunk a festői TTC-katlanba, de jöttek Kókáról busszal is, egyenöltözékben. Hamar kiértünk, még egy ifigólt is láttunk, a magabiztosan nyerő törökbálintiaktól. Volt egy újdonság is számomra, még sosem láttam ilyet megyemeccsen, de itt bőven voltak hazai és vendégdrapériák is. A meccs kezdetére bővült a szurkolói csapatunk, régi „bankár” cimborám, Iván bukkant fel, akiről kiderült, hogy törzsszurkoló a törökbálintiaknál, idegenbe is kíséri a csapatot. Gyorsan számot is cseréltünk, ha már ennyire azonos a hobbink!
A nagymeccs elején, a nálam tájékozottabbakkal végigbeszéltük a csapatokat, meglepődtünk, hogy az egykori NB I-es Plókai is játszik a kókaiaknál, aki azután később a valóban nagyot alakító kókai kapussal végül fontos szerepet játszott a vendégsikerben. Van az a kapus, akibe belelőnek néhány ziccert (ez is lehet szép teljesítmény, mert jól jön ki, jól zár szöget), de ez a kapus, rengeteg ziccert, vagy közeli lövést fogott gyors vetődéssel is, tényleg sok szép bravúrja volt.
A gólok az első félidőben születtek. A törökbálintiak kezdték jobban a meccset, több jó támadásuk volt, a csatárpengék ügyesen táncoltak, egy ajtó-ablakot kihagyott a gólkirály Tóth Ákos, pedig olyan labdát kapott egy vendégjátékostól, amilyet csapattárstól nem is kaphatott volna, mert tízméteres „lesen” volt. Ezt mellépördítette, innen pedig túl sok helyzet nem alakult ki, vagy ha igen, akkor védett, az egész meccsen remeklő kókai kapus. Közben két gólt is talált a Kóka, lelkes szurkolóik nem kis örömére. Addig nem is jöttem rá, hogy voltaképpen az egyik tribün is tele van vendégekkel, de a gól után ezt már nem volt nehéz beazonosítani.
Remek kis helyünk volt, jól is láttunk, és végig éreztük a grillhúsok illatát, igaz ebédről érkeztem, így maradtunk a hideg sörnél. Kutya közben annyira elmerült a fotózásban, hogy azt sem tudta mennyi az eredmény, ráadásul hamarosan barátságba keveredett egy a videózás rejtelmeiről érdeklődő atyafival, aki annyira meghatódott attól, hogy Kutya neki is hozott egy sört, hogy utána már folyamatosan szóval tartotta, a futball-történetek egészen Deák Bambáéig nyúltak vissza. Mint megtudhattuk, utoljára ő rúgott annyi gólt, mint két hete Tóth Ákos és Csintalan Csaba a Fót ellen, vagyis hetet, hát gondolom a törökbálinti fiúk szívesen átmentettek volna párat erre a rangadóra.
Egy gól azután mégis összejött, amit a játék képe alapján ugyan megérdemeltek a bálintiak, de az nem tetszett, hogy ebben a periódusban lejtett a pálya, mert a bíró spori rendre a kókaiak rovására tévedett. Van olyan, amikor a pocsék bíró össze-vissza fújkál, de mégsem szól bele a meccsbe, mert mezőnyben és mindkét csapat terhére ront. Van azonban olyan, amikor alapvetően jól vezeti a meccset, de döntő momentumokban téved. Itt, előbb egy támadó-szabálytalanság után elengedett egy bálinti ziccert, majd a tizenegyes is furcsa volt. A gól ugyanis büntetőből esett, ami akár jogos is lehetett, de a bíró fél méterről előbb látványosan továbbot intett, majd a partjelző lengetésre mégis befújta. Ez nem volt sem határozott, sem indokolt, hiszen ő állt közelebb.
2-1 után biztos voltam benne, hogy nagy meccs lesz, de a második félidő elején kiállítottak egy bálintit, és bár így is sok bravúrra volt szüksége a kókai kapusnak, de ekkor már nehéz dolga volt a hazai csapatnak. Dicséretükre legyen mondva, derekasan hajtottak, de azért a második 45 percből már csak 10-15-ben volt fölényben a Törökbálint, ekkor a Kóka már sokszor veszélyesebb volt. Igaz, a gólhoz a kapufáig jutó hazaiak voltak közelebb, akik egy újabb piros után létszámban már beérték a vendégeket. Végül az egyenlítés nem sikerült, de így is izgalmas lesz a bajnokság véghajrája.
Egyelőre csak néhány képet helyezünk fel, köztük Lóri barátunk montázsát Kóka Janival és Török Bálinttal, de hamarosan megkapom a fotóművész úr kép-válogatását, így a remek képekből felrakok majd egy újabb fotóriportot!

Szerzõ: Dzsí

Képek:  


A zöld Kóka


Varangy megdöbben


Támadnak a vendégek


Nyísd ki, érdemes! Török B és Kóka J


Mayor Keller


Kutya figyel


Kezdődik


Hajrá Bálint


Fanatikusok


Dzsí bazsalyog

Vissza-------- Webmester: Dzsí öccse 2003 --------
Ajánlott böngészõ: Internet Explorer 6.0
Ajánlott felbontás: 800*600px


Támogatóink: