Impresszum Rólunk Jópofa Linkek E-mail Fórum Nemzeti Sport gyalázó Az elmélet Esemélyek

Események

„Ez valahogy mindig gödörben áll”
2007. augusztus 19.
Kaposfő - Böhönye: 0 - 2
Somogy megyei I. osztály
 

Már nagyon vártuk. Augusztus 19-én, a hosszú hétvégén végre elindult a megyei bajnokság. Nem volt könnyű eldönteni, merre vegyük az irányt, de végül Somogy megyére gondoltunk. Tetszett, hogy a Somogy Megyei Labdarugó Szövetség remek honlapot üzemeltet, fel tudtunk készülni, illetve Kaposvár és környéke is érdekelte mindössze négyfős, de annál lelkesebb csapatunkat. Három napba néhány gasztro-élmény, remek kirándulások (Szenna, Szigetvár, Deseda-tavi arborétum, Lad, Somogyvámos-Krisnafalu) fértek bele. Megdöbbentünk, hogy olyan tényleg izgalmas helyek, mint talán numero uno festőnk, Rippl-Rónai Joe emlékháza, vagy a ladi Hoyos Miksa kastély miért nincsenek egyáltalán kitáblázva, amikor nálunk szerencsésebb országokban research center és emléktárgy-áruház üzemelne ilyen fantasztikus helyeken, de legalább megtaláltuk őket.
Álommal nagyon készültünk a gondosan kiválasztott Kaposfő-Böhönye ultra-rangadóra, amit sem az egész napos vihar, sem a lányok (eléggé el nem ítélhető) szabotázsa nem tudott beárnyékolni, utóbbiról elég annyi, hogy a Kapos Plaza és némi cipő-leértékelés le tudta győzni a rangadó várható izgalmait.
Maradt tehát kétfős, ám fotó-felszereléssel annál ellátottabb csapatunk, amely már a kaposfői aréna kricsmijében azonnal elismerést és néhány fotózásra vonatkozó kérdést váltott ki. Nem is tagadtuk, hogy komolyak a szándékaink, majd azonnal a mérkőzés fényképezésébe és értékelésébe vágtunk. Kaposfő kezdett jobban, több helyzet is kialakult, majd egy böhönyei védő - talán túl szigorú - kiállítása után úgy éreztük nincsenek nagy kérdések.
Nem lett igazunk, mindkét oldalon csak bődületes kapufákig jutottak a somogyi vitézek, és egyre ügyesebben mozogtak a böhönyei legények. Az erősebb testalkatú böhönyeiekről fontos infokat szedtünk fel („ a fele lakodalomban volt tegnap, a másik fele meg itt volt Kaposfőn, a diszkóban”) tudtam meg egy ekkor még elégedetlen böhönyei szurkertársamtól. A kaposfőiek pedig egy Kádár nevű védőt gyaláztak, aki mint megtudtuk tavaly még Kaposfőt erősítette. Az eleinte csendesebb védő egyre nagyobb mellénnyel és folyamatosan hízó májjal hallgatta a szurkolói szeretetet („Mi van Kádár, oda szarsz, ahol enni kaptál?”). A máj- és mellény-nagyobbodás oka pedig a második félidő két góljában kereshető, hiszen noha inkább a kaposfőiek lőttek többet, előbb tizenegyesből, majd egy bődületes átemeléses gólból a Böhönye szerzett kétgólos előnyt. A vendégcsapat Napoleóni termetű kiskapusa remekelt, míg kollégája nem állt a helyzet magaslatán, ahogy egy szurkertársam meg is osztotta velem a véleményét a gólt eredményező átemelés után, „ez a fickó valahogy mindig gödörben áll”. Végül a böhönyeiek elégedetten távozhattak, míg a kaposfőiek azokkal a gőzölgő kondérokkal vigasztalódhattak (vaddisznó pöri – 500 ft, marhalábszár-pöri, csülökkel, körömmel – 700 ft), amelyek talán az állami ünnep előestéjére készültek. Mi pedig szurkolunk a két szimpatikus csapatnak, bár természetesen csak akkor, ha nem Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő ellen játszanak, hiszen ebben a bajnokságban minden megyeszurkernek illik e kiváló csapatnak szurkolni. Hajrá BK-BM!!!

Szerzõ: Dzsí

Képek:  


Álom-vitéz


Álom és Pati


Álom művész akcióban


Tömeges érdekődés


Taccs, nem róka


Sziget-vár


Szennai skanzen


Szeglet


Ne fürgyé le!


Már csak emlék


Muskátlis tornác


Megyeszurkerek


Krisnatudatú ikon


Kiskapusi, a nap hőse


Kaposfői korelnök


Kaposfő Central Station


Kaposfő B-közép


Hoyos Miksa barátunk ladi kastélya


Hajrá Böhönye!


Gázvezeték mögött


Gá-gá-gá Hajrá MTK!


Fenék és sérülés


Esőre várva


Egykori megyefoci


Dzsí nézeteltér


Dzsí a szigetvári pályánál


Csatarsor 1950


Böszörményi Sáska


Böhönye Ultras


Beengedett harci eszközök


Bedobás


Almi Szenna tökeivel


A balatonkeresztúri aréna


11-es

Vissza-------- Webmester: Dzsí öccse 2003 --------
Ajánlott böngészõ: Internet Explorer 6.0
Ajánlott felbontás: 800*600px


Támogatóink: