Impresszum Rólunk Jópofa Linkek E-mail Fórum Nemzeti Sport gyalázó Az elmélet Esemélyek

Események

„Halló, Délmagyarország, sportrovat?”
2003. május 25.
Tápé - Kiskundorozsma: 3 - 2
Csongrád megye, I. osztály
 

Különös akcióra készültünk Joe bácsival. A Vajdaságba tartottunk egy erősebb szombat éjjeli zentai bulira, majd másnap élőállat-vásárra Kanizsa környékére. Autózás közben kitaláltuk, hogy a szombati napba némi szegedi programot is beillesztünk, így a helyi borfesztivált is meglátogattuk, majd különös elszántsággal vetettük bele magunkat a meccskeresésbe. Soha ennyit nem kűzdöttünk meccsért, így megérdemeltünk egy remek helyi derbit. Szokásos forrásunk a megyei lap (Délmagyarország) a szegedi vasútállomáson ugyan kapható volt, ám a szombati lapszámban semmi információt nem találtunk a meccsekről. Ezek után előbb mindenáron fel akartunk hajtani egy pénteki (a hétvégi sportműsort is tartalmazó) lapot, majd miután ez sem sikerült, felhívtuk Barit, aki ugyan ezen a hétvégén nem tartott velünk, de bíztunk a netező képességeiben. Miután ez sem vezetett eredményre, a Délmagyarország szerkesztőségét tárcsáztam és a sportrovatot kértem. Ez bevált, egy rendkívül segítőkész szaki azonnal a Tápé – Kiskundorozsma (mindkettő szegedi külváros) rangadót ajánlotta, sőt jelezte, ha nem kéne dolgoznia, ő is kijönne. Még arra is tettünk egy kísérletet, hogy azt megkérdezzük, hogy miként jutunk el oda. A válasz alapján az újságíró ezer százalékosra vette, hogy szegediek vagyunk (ugyan ki mást is érdekelne egy ilyen meccs) és teljesen bennfentesen magyarázta el a dolgot. Így inkább magunkra hagyatkoztunk, de nem bántuk meg, könnyedén megtaláltuk a hangulatos, hangszórókkal felszerelt tápéi pályát és remek meccset láttunk. Egy igazán lelkes szurkoló volt, egy zakós (természetesen erős töltettel rendelkező) úriember, aki nagy dobbal és folyamatos "Tápé-Tápé", avagy "Tápé, az Isten" üvöltéssel zengte végig a meccset. A szünetben hangos diszkózene szólt, a magaslesi kabinban szorgoskodó bemondó jóvoltából. Sőt tombolaárus is járt körbe, aki Tápé-zászlót sorsolt ki a két félidő között. A mérkőzés amúgy fenséges volt, szerencsével győzött a hazai csapat, amely felmutatott egy igazi lokális sztárt (rossz testalkatú, penge szabadrúgáslővő). Mindenesetre egy kiváló mérkőzés megtekintése után folytathattuk a vajdasági kirándulást...

Szerzõ: Dzsí

Sajtó:  

Tápé, 300 néző. Vezette: Bálint.

Ferrocolor-Tápé: Bagdi – Papp, Meszes, Gyárfás (Kurucsai), Gyimesi R., Lantos, Csonka, Ábrahám, Fejsze, Juhász, Bacsa. Edző: Kozma György.
Kiskundorozsma: Bubori – Kiss, Mészáros, Makra, Cseh, Csányi, Tóth, Barna, Palotás, Fazekas, Geleta. Edző: Ottlik Sándor.

Gólszerzők: Ábrahám (2), Fejsze, ill. Geleta, Tóth.
Kiállítva: Juhász.
Jók: mindenki, ill. Cseh, Tóth, Barna.

Képek:  


Nincs jobb, mint egy jó rangadó utáni élőállat-vásár


Vajdaság Volán


Joe Bácsi és a malacok, jobbra Joe bácsi


A belépő

Vissza-------- Webmester: Dzsí öccse 2003 --------
Ajánlott böngészõ: Internet Explorer 6.0
Ajánlott felbontás: 800*600px


Támogatóink: