Impresszum Rólunk Jópofa Linkek E-mail Fórum Nemzeti Sport gyalázó Az elmélet Esemélyek

Események

Ne ökrözzél!
2008. október 26.
Valkó - Mogyoród: 1 - 2
Pest megye, II. osztály
 

Nehéz döntés előtt álltunk a hétvégén. A megyei másodosztályból a Valkó-Mogyoród, míg a megyei első osztályból az Erdőkertes-Viadukt meccs is kihagyhatatlannak tűnt. Végül egy öszvérmegoldást választottunk, ifimeccs és belekóstolás a felnőtt-meccsbe Valkón, meccshajrá Erdőkertesen, közte meg egy száguldás a szünetben. Mindenesetre Gödöllő felé vettük az irányt Bazsival, aki az én technikai felszereltségemnél jóval komolyabb géppel érkezett, így a tudósítások képei őt dicsérik. Nagyjából Gödöllőig megoldottuk fejben a pénzügyi világválságot, így a Gödöllő-Valkó szakaszon már rácsodálkozhattunk a tájra, ami meseszép, kár, hogy a legrandább őszi szürkeséget fogtuk ki ezen a hétvégén.

Megdöbbentő útviszonyok közepette (gyakorlatilag teljes Valkó fel volt túrva) érkeztünk meg a hangulatos sporttelepre, ahol ugyan még nem jártam sosem, de a terkepcentrum.hu-ról tájékozódva, rendkívül határozottan elnavigáltam Bazsit. Fontos tipp minden kedves megyefanatikusnak, hogy sok időt lehet spórolni, ha előtte letöltjük a falutérképet, a pálya úgyis látszik, nem kell senkit megkérdezni a sporttelepről. Az ugyanis nem mindig könnyű, hiszen vélhetően már mindenki ott van!

A pálya minősége ugyan nem volt tökéletes, de a környezet nagyon szép volt,. Leparkoltunk az úton és gyakorlatilag a kocsi mellől, de remek, magasított természetes tribünről láthattuk a történéseket, hiszen a domb közé vájt pályán nem kellett sokat dolgozni a lelátókat kialakításával. Még egy hazai ifigólt is elkaptunk a fiatalok meccsén. Ekkor még nem volt igazi parázs megyeszurker hangulat, de azért amikor egy mogyoródi vendégszurkoló, a valkói kaputól jó negyven méterre elkövetett szabálytalanságnál büntetőt követelt, egymástól 50 méterre álló emberek között alakult ki a lendületes disputa.

Vendég: Tizenegyes!
Hazai: Tizenegyes??? Te ökör!
Vendég: Ne ökrözzél, én sem ökröztelek!
Hazai: De hát hülyeségeket beszélsz!
Vendég: Akkor se ökrözzél! Te sose mondassz hülyeséget?

Nos, miután ezt a dialógust megörökítettük az utókornak, rátérhetünk a felnőtt meccsre is. A Mogyoród, ami a tabellán jóval előrébb áll (ha nem tévedek Valkó most juthatott fel a harmadosztályból), hamar talált egy furcsa gólt. Ügyes kontra után laposan belőtt labdába kicsit beleakadt a csatár, de pont ettől lett ütemtelen és védhetetlen a lövése. Szegény valkói kapus tehetetlen volt, ám a félidő további részében már remekül helytállt. Úgy tűnt, hogy a tabellán elfoglalt helyek különbsége hamar érvényesül, de azután Valkó nagyon feltámadt, rengeteg helyzetet dolgozott ki, ám amíg mi ott voltunk, találatot még nem ért el. A mezőnyben elkövetett szabálytalanságért tizenegyest követelő vendégszurkoló ugyan még egyszer megpróbálkozott egyedi szabály-értelmezésével, de ekkor már nem sikerült újból érdemi felhördülést kiváltania.

Szerzõ: Dzsí

Képek:  


Vezérszurkerek


Valkói parkoló


Valkói keménymag


Mókás kispad


Lövés


Kezdődik


Kemény mag a dombokon


Feszült figyelem


Dzsí Valkón kopaszodik


Bazsi tudósít

Vissza-------- Webmester: Dzsí öccse 2003 --------
Ajánlott böngészõ: Internet Explorer 6.0
Ajánlott felbontás: 800*600px


Támogatóink: