Impresszum Rólunk Jópofa Linkek E-mail Fórum Nemzeti Sport gyalázó Az elmélet Esemélyek

Események

„Olyat még nem hallottál, hogy valaki cigány?”
2002. október 27.
Békésszentandrás - Méhkerék: 1 - 1
Békés megye, I. osztály
 

Joe bácsival éppen a Csabai Kolbászfesztiválra tartottunk, ám a disznóságok elfogyasztása előtt megálltunk egy remek megyei rangadóra. A szentandrási pálya gyönyörű, közelben a Körös, igazán azonban körbe sem tudtunk nézni, már kapott is a hazai csapat egy potyagólt. A szurkolók folyamatosan Hunyadi kiáltásokkal buzdították az egyik csapatot, a lelkes tömeg alapján (ráadásul Méhkerék amúgy is elég messze van), éles logikával rájöttünk, hogy ezek a hazaiak lesznek, Békésszentandrási Hunyadi lehet a sportklub neve (azóta ezt igazolta a net, lásd. www.bekesszentandras.hu).
Szünetben (amikor két doboz sörért tizenegyesrúgó verseny volt a jegyet is váltó nézők között – mi ezúttal nem versenyeztünk, hanem azalatt vettünk egy dobozzal) remek ötletünk támadt, átballagtunk a túlpartra a kispadok mögé (ha eseménytelen egy meccs és a szurkolók is visszafogottak, mindenképpen ajánlatos módszer). Izgalmas történéseket láttunk, Békésszentandrás kiegyenlített, mire mind a két edző bőszen elkezdett mobilozni, (a jelentésszerű beszámolóból gondolom, hogy a tanácselnököt hívták, a magyar közigazgatási méltóságokban igen jártas vagyok, de ehhez a jelenethez valahogy nem a polgármester kifejezést véltem helyesnek). Amúgy a méhkeréki edző remek sportember lehetett, mert nem engedte a lecserélt játékosát rágyújtani a kispadon, bár ebből kisebb vita támadt, de az elfáradt titán végül belenyugodott a megmásíthatatlanba. A két kispad egymással is összeszólalkozott, történt ugyanis, hogy egy általunk már régóta figyelt (ebből látszik, hogy finom érzékünk van a nüanszonkra, a párviadalokra is) érdekes kettős (méhkeréki kopasz védő és békésszentandrási, amúgy igen technikás roma támadó) összecsaptak, majd a labda távollétében a roma lefejelte a kopaszt. A méhkeréki kispadról hatalmas üvöltözés a bírónak, a partjelzőnek: Nem láttad mit csinált a büdös cigány? Mire a békéssszentandrási kispadról valaki esélyegyenlőségi minisztereket megszégyenítő természetes toleranciával kérdezett vissza: Mi van köcsög, olyat még nem hallottál, hogy valaki cigány? A méhkeréki – nyilván megrettent, hogy rasszizmus vádja alá esik: Nem is azért mondom, de mit csinált ez a szemét?
Bár a békésszentandrási védelem ezen a meccsen sokat hibázott, korántsem működött tökéletes gátként, mindenkinek ajánlom a békésszentandrási duzzasztógát meglátogatását, mi is ezt tettük.

Szerzõ: Dzsí

Sajtó:  

Békésszentandrás—Méhkerék 1—1 (1—1)

Békésszentandrás, 200 néző. V.: Paróczai. Békésszentandrás: Tusjak — Bencsik T., Palotai, Chlebik, Sztankó, Kovács N. (Molnár), Farkas, Juhász, Moldván, Bakró, Bordács (Kiss). Edző: Varga László. Méhkerék: Patka — Hajdú, Burai, Csotye (Bíró), Séllei, Tapasztó, Cziczeri, Stier, Barcsay (Hudák), Papp, Gugolya. Edző: Patka György. Közepes iramú mérkőzésen sok szentandrási helyzet maradt kihasználatlanul. Reális eredmény született. G.: Bakró a 34., ill. Papp a 2. percben. Jó: Bencsik T., Bordács, Bakró, Moldván, ill. Gugolya, Tapasztó, Stier, Burai.

Varga László: — Ezt a játékot nemcsak szájjal kell játszani, hanem testtel is. Patka György: — Saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Mindenesetre a frissen ,,igazolt” Szolnok megyei játékvezetőkkel nem számoltunk. (V. L.)

Kép:  


Szurkerek a békésszentandrási gát előtt

Vissza-------- Webmester: Dzsí öccse 2003 --------
Ajánlott böngészõ: Internet Explorer 6.0
Ajánlott felbontás: 800*600px


Támogatóink: