Impresszum Rólunk Jópofa Linkek E-mail Fórum Nemzeti Sport gyalázó Az elmélet Esemélyek

Vádirat a Nemzeti Sport ellen


A megyei labdarúgásról a megyei napilapok rendkívül színvonalasan tudósítanak, sajnos a Nemzeti Sport azonban évrõl évre visszaszorítja a megyei bajnokságnak adott felületet. Míg tavaly legalább egy-egy meccsrõl írtak valamit az eredmény száraz közlésén túl, illetve a következõ forduló menetrendjét (ez rendkívül hasznos volt a megyeszurkereknek) is lehozták, addig az idei évadban minimálisra szorított használhatatlan anyagok jönnek keddenként.

A 2003/2004-es idénytõl, a méltán borzalmasnak nevezhetõ változások óta csak egy száraz eredménylista van, no menetrend at all.

Szerény számításaim szerint a 19 megyei bajnokság meccseire mintegy négyszer annyi nézõ megy ki egy hétvégén, mint a legfelsõbb osztályba (Arany Ászok Liga), ennek ellenére az NS vagy tízszer annyi oldalt szán a ligára.

Mellékszámítás: az Arany Ászok Ligában egy fordulóban hat meccs van, átlagosan 5 ezer nézõvel (30 ezer fõ/ forduló).

A megyei bajnokságban (elsõ, második, harmadik osztály) megyénként legalább 60 csapat részt vesz, ha csak 200 nézõvel számolunk meccsenként, (ez persze szerény becslés, valójában egy-egy jobb rangadón annyian vannak, mint a Hungária Körúton bajnokság-nyerésnél), akkor is 30 * 19 * 200 nézõvel kalkulálhatunk, ami 114 ezer embert jelent fordulónként.

Ennek ellenére bojkottálni nem lehet a lapot, mert sajnos még a legnagyobb megyeszurker sem tud egyszerre minden megyei meccsen ott lenni, így a keddi NS, ahol lejönnek az eredmények, mindaddig kötelezõ olvasmány, amíg valamennyi megyei napilap nem lesz elérhetõ a neten.

-------- Webmester: Dzsí öccse 2003 --------
Ajánlott böngészõ: Internet Explorer 6.0
Ajánlott felbontás: 800*600px


Támogatóink: